ΕΛΕΝΑ ΦΟΥΡΑΚΗ

Έλενα Φουράκη
Έλενα ΦουράκηΜουσικός Παραγωγός
Η Έλενα Φουράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καρδιά της όμως βρίσκεται στις Καρρές Κισσάμου, Χανίων, στον τόπο από όπου κατάγεται.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα της Θεολογίας, μετέπειτα όμως κυνήγησε το όνειρό της στο Hellenic American University σπουδάζοντας Αγγλική Φιλολογία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην οικογενειακής της επιχείρηση των Στεγνοκαθαριστηρίων ‘ΦΟΥΡΑΚΗΣ’.

Από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε τα πρώτα της χορευτικά βήματα στην Ένωση Κρητών Κερατινίου ‘ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ’ , όπου αργότερα εξελίχθηκε σε επαγγελματίας χορεύτρια στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, με εξειδίκευση τους κρητικούς χορούς.

Μέσα από το διαδικτυακό κανάλι του ‘Μίνωας TV’ του Σάββα Σεληθωμά, της δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσει περισσότερο τον παραδοσιακό λαϊκό πλούτο της Μεγαλονήσου.

Παράλληλα η αγάπη της για τη φωτογραφία την ώθησε στο να ασχοληθεί επαγγελματικά γίνοντας μέλος στην ομάδα ‘Cretan Tradition’ με συνοδοιπόρο το Μανώλη Καζεράκη.

Η μουσική την συνόδευε πάντα στην καθημερινότητά της γι’ αυτό και παρακολούθησε μαθήματα πιάνου για αρκετά χρόνια.

Η κρητική μουσική όμως την κέρδισε και την οδήγησε στο να γίνει μέλος της Ραδιοφωνικής εκμπομπής ‘Αχτινοχαϊδέματα’ με τους Δημήτρη και Γιώργο Βεργάκη στο Lyra Fm.

Μουσικές Πεθυμιές με τον Δημήτρη Βεργάκη και την Έλενα Φουράκη κάθε Παρασκευή 21:00 – 23:00