ΕΦΗ ΜΑΧΙΜΑΡΗ

Έφη Μαχιμάρη
Έφη ΜαχιμάρηΣυγγραφέας – Ραδιοφωνική Παραγωγός
Συγγραφέας – Ραδιοφωνική παραγωγός – Ερευνήτρια Λαογράφος, Μαθήτρια του Σίμωνα Καρά, ερευνά και καταγράφει χρόνια τον πολιτισμό του τόπου μας και την πόλη της Αθήνας.
Εργάστηκε πολλά χρόνια στην επιμέλεια και παρουσίαση φεστιβάλ ελληνικού βιβλίου, καθώς και στην προβολή πολιτιστικού, λαογραφικού υλικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Μ.Ασία, Βρυξέλλες,Παρίσι,Μόναχο).
Έχει κάνει επιμέλεια σεμιναρίων του λαϊκού μας πολιτισμού σχεδόν σε όλη τη Ελλάδα.
Συνεργάστηκε με περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καταγράφοντας νέους δημιουργούς και επιμελήθηκε την παρουσίαση των έργων τους σε τοπικά φεστιβάλ.
Συνεργάστηκε αρθρογραφώντας στα λογοτεχνικά περιοδικά ΚΑΠΑ, ΛΕΞΗ, ΟΜΠΡΕΛΛΑ.
Στις εφημερίδες Αυγή, Πρώτη, Νέα, Ελευθεροτυπία, αναδεικνύοντας καινούργιους καλλιτέχνες.
Υπηρέτησε το ραδιόφωνο της ΕΡΤ στο δεύτερο πρόγραμμα με την εκπομπή ‘’Γειτονιές της Αθήνας ‘’ μια εκπομπή έρευνας και παρουσίασης του πολιτισμού που κρύβει η πόλη μας.
Συνεργλαζεται με τον Νο 1 Ελληνικό για δύο χρονιές συνεχόμενες (2015 & 2016) Web Radio στον κόσμο NGRADIO παρουσιάζοντας τον πολιτισμό της χώρας μας στους Έλληνες παγκοσμίως, συνομιλώντας με δεκάδες ανθρώπους της καθημερινότητας αλλά και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πνευματικού χώρου γνωστών ανά περιοχή στην εκπομπή ΤΟΠΟΙ και ΜΝΗΜΕΣ με παγκόσμια ακροαματικότητα.
Αρθρογραφεί σε μεγάλα Websites προβάλλοντας το πολιτιστικό στοιχείο της χώρας.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και Γαβριηλίδη.

Κάθε Παρασκευή 20.00 με 22.00 το βράδυ Ακτογραφώντας με την Έφη Μαχιμάρη στον LYRAFM