ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ & ΑΡΕΤΗ ΣΑΡΑΦΙΔΟΥ

Θοδωρής Μακρίδης και Αρετή Σαραφίδου
Θοδωρής Μακρίδης και Αρετή ΣαραφίδουΜουσικοί Παραγωγοί
Ο Θοδωρής Μακρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα με ποντιακή καταγωγή από τον πατέρα του. Από την ηλικία των 15 ετών μυείται στην ποντιακή παράδοση, έχοντας ερεθίσματα από το οικογενειακό του περιβάλλον μέσα από το χορευτικό τμήμα της Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού με δάσκαλο τον Ηρακλή Παπαγιαννίδη. Στην συνέχεια δραστηριοποιείται έντονα στον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής και στην Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής όπου εκλέγεται για δυο θητείες υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.
Μετά από λίγο μεταπηδά στα δευτεροβάθμια όργανα του οργανωμένου ποντιακού χώρου και εκλέγεται για δύο θητείες στο ΔΣ της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων και στην Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ενώ λίγο αργότερα συνεργάζεται με τον Ελληνικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών “Ηγέχορος” όπου και αναλαμβάνει την χορευτική ομάδα του Πόντου του τμήματος του Πειραιά.
Η αγάπη του για την δημοσιογραφία εκδηλώνεται πολύ νωρίς και συνεργάζεται με διάφορα ποντιακά ειδησεογραφικά site ορθογραφώντας σε αυτά. Αυτόν τον καιρό ανήκει στην δημοσιογραφική ομάδα του site ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr. Κάπου εκεί ξεκινάει και την ραδιοφωνική του πορεία συνεργαζόμενος με τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Kementzetzis διατηρώντας για δύο χρόνια την εκπομπή «Αναστορώ τα παλαιά», ενώ συνεχίζει τις εκπομπές του στο Radio Pontos.
Σε ταξίδι που κάνει στην Αυστραλία συμμετέχει για δύο μήνες στην εκπομπή της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας μαζί με τον Γιώργο Κοβρίδη από την συχνότητα του 3ΧΥ Radio Ηellas, καθώς επίσης και στο Ελληνικό Ψηφιακό Ραδιόφωνο Radio Rythmos στην εκπομπή «Το ταξίδι μια λύρας» του Τάσου Τριανταφυλλίδη. Στις εκπομπές του έχουν συμμετάσχει μεγάλες προσωπικότητες του ποντιακού χώρου όπως ο Νίκος Ζουρνατζίδης, ο Μιχάλης Καραβελάς, ο Θεόδωρος Πιλαλίδης, ο Θεοφάνης Μαλκίδης και άλλοι, αλλά και προσωπικότητες διεθνούς φήμης όπως η Ευρωβουλευτής Κύπρου Ελένη Θεοχάρους, ο καθηγητής Παναγιώτης Διαμάντης, ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός και άλλοι.

Η Αρετή Σαραφίδου είναι 22 χρονών και σπουδάζει φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της από ένα αμιγώς ποντιακό χωριό της Δράμας ονόματι Περιχώρα στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι προπαππούδες της φεύγοντας από τον Πόντο μετά την γενοκτονία που υπέστησαν. Ενώ από από την πλευρά της μητέρας κατάγεται από τα χωριά Δαφνές και Πετροκεφάλι του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Η ενασχόληση της με τα ποντιακά ξεκίνησε το 2001 σε ηλικία 5 χρόνων κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην εκμάθηση ποντιακών χορών. Υπήρξε μέλος των χορευτικών τμημάτων: Αγίων Αναργύρων, Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» καθώς και του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Είχε την τύχη να συμμετάσχει σε πέντε Φεστιβάλ ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) καθώς επίσης να συμμετέχει και σε χορευτικά βίντεο στο youtube με χοροδιδάσκαλο τον Στέφανο Σιδηρόπουλο δείχνοντας τους γυναικείους χορούς ανά περιοχή του Πόντου. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής (ΣΠΦΝΑ) ενώ στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε πρόεδρος του Συλλόγου. Επίσης συμμετείχε στο project του ΣΠΦΝΑ που ασχολήθηκε με την “Εκπαίδευση των Ελλήνων στον Πόντου” με επιβλέπων καθηγητή τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Αντώνη Παυλίδη καθώς και στην έκδοση του αντίστοιχου βιβλίου. Τέλος έχει συμμετάσχει σε αρκετές Πανελλήνιες Συναντήσεις Ποντιακής Νεολαίας της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, στις καθιερωμένες πορείες μνήμης, προς την Τουρκική πρεσβεία, του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ ανήμερα της 19ης Μαΐου για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ποντιακή Εκπομπή «Αναστορώ τα παλαιά» με τον Θοδωρή Μακρίδη και την Αρετή Σαραφίδου. Κάθε Σάββατο 16:00 με 18:00