ΜΙΝΑ ΔΑΜΙΓΟΥ

Μίνα Δαμίγου
Μίνα ΔαμίγουΜουσικός Παραγωγός
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι αριστούχος απόφοιτος «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» καθώς επίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρακτική της εξάσκηση πάνω στον Ψηφιακό Σχεδιασμό, publishing & editing μακετών που σχετίζονται με περιοδικά, εφημερίδες , διαφημιστικά φυλλάδια, μπροσούρες και αφίσες. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας και της Πληροφορικής σε μικρούς κ μεγάλους επί δεκατέσσερα συναπτά έτη. Οι τρεις κόρες της , οι τρεις μεγάλες αγάπες της ζωής της, κέρδισαν όμως κάθε αίθουσα και κάθε παιδικό θρανίο και έτσι αφιερώθηκε στην, αποκλειστικά και μόνο, ανατροφή τους, ιδιαίτερα τα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής τους.
Παρόλα αυτά, πάντα έβρισκε χρόνο να ταξιδεύει στον κόσμο της Πληροφορικής. Αγαπημένη χώρα εκείνη της τεχνολογίας που δεν ξεχάστηκε ποτέ.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε στην εποχή μας; Υπάρχει γύρω μας παντού, υπήρχε από πάντα, ακόμα και στα βιβλία που πιάσαμε στα χέρια μας σαν παιδιά.
Η ενασχόληση με τη Φιλολογική και Ηλεκτρονική Επιμέλεια κειμένων και λογοτεχνικών βιβλίων ήταν η ιδανικότερη που συνδύαζε την αγάπη της για τη γνώση καθώς επίσης και την Πληροφορική. Λογοτεχνικά βιβλία, αφηγηματικά και ποιητικά , κείμενα τοπικών εφημερίδων και περιοδικών (έντυπων και ηλεκτρονικών) συγκαταλέγονται επίσης σ’ αυτό που ονομάζεται κοινώς «εργασιακή εμπειρία».
Μερικά από αυτά είναι :
●Στον αργαλειό της σκέψης μας…Της Έρικας Τσαγκαράκη και της Στέλλας Τσαΐνη ,
● Ονειροψιχαλίδα μου…του Βασίλη Χατζάκη ,
● Βυθάνεμος του έρωτα…της Ρένας Τσαβαρή ,
● Η ψυχή στη θέση της καρδιάς…της Έρικας Τζαγκαράκη
Παρόλα αυτά, εκείνη δεν το θεωρεί εργασία. Για την ίδια η Πληροφορική είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ζωής της.
Μεγάλο πάθος και δίψα για προσφορά μέσω της αγαπημένης της επιστήμης.
Είναι η δύναμη της ζωής της….

Ντελίνα μου τα ξόμπλια σου!!! με τη Μίνα Δαμίγου καθημερινά από τις 09.00 έως τις 11.00 το πρωί.