ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Μαρία Παππά
Μαρία ΠαππάΜουσικός Παραγωγός
Ονομάζομαι Μαρία Παππά, γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Πετρούπολη. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 και επί σειρά ετών διετέλεσα υψηλόβαθμο στέλεχος των Παιδικών Εξοχών του Δήμου Αθηναίων, όπου είχα και την πρώτη μου επαφή με το ραδιόφωνο μέσω της συχνότητας του «Αθήνα 98,4» και της «Εφημερίδας των Στελεχών» από τη θέση της αρχισυνταξίας.
Με καταγωγή από τα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα δεν άργησα να καταλάβω την αγάπη μου για την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βρίσκομαι σε χορευτικούς συλλόγους με τα πρώτα μου βήματα στο Σύλλογο Ηπειρωτών Καματερού. Ακολούθησαν ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης και ο Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης.
Μετά την πολιτική, η παράδοση αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη μου. Το «μικρόβιο» της κρητικής μουσικής το απέκτησα σε ηλικία 17 ετών όταν επισκέφτηκα τη Μεγαλόνησο στην πενθήμερη εκδρομή με το σχολείο, όπου μαγεύτηκα από τον τόπο και τη φιλοξενία.
Οι ισχυροί δεσμοί με την κρητική κουλτούρα και τους ανθρώπους της, με οδήγησαν στην παραδοσιακή συχνότητα του Lyra Fm. Μαζί θα εξερευνήσουμε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της κρητικής μουσικής κοιτάζοντας το μέλλον με σεβασμό στο παρελθόν.

Αδιάκριτες Ματιές κάθε Τετάρτη βράδυ 20:00 με 22:00 με τη Μαρία Παππά